Kuru Domatesli Erişte

Kurudomates bence her girdigi yemege lezzet veren bir hazine. Yazdan domates kuruttuysaniz veya marketlerden alırsanız yapması kolay bir tarif vereceğim.

Aslında blogumda tarif vermiyorum. Ama bundan sonra kurudomates ile alakalı tarifleri yayınlayacagım. Çünkü yeterli bilgi yok internette. bu lezzet kaynağına yeterli önem verilmiyor diye düşünüyorum. Hadi hep birlikte mutfaklarimizda kuru domatese hakettiği yeri verelim. Bunun için gayet kolay ve şık bir tarifle başlayalım.

MALZEMELER:

iki avuç dolusu kuru domates

Dereotu

Tuz karabiber kimyon toz biber ve sevdiginiz baharatlar

Yine iki avuç erişte

Fındık veya ceviz içi

Maydanoz

Nane veya semiz otu

Zeytinyağı

Sarımsak

ı

HAZIRLAMA:

Kuru domatesleri soguk suya koyup yumusayincaya kadar haşlayın. Eristeleri de az su koyarak haşlayın. Dereotu maydanoz naneyi doğrayın.   istediğiniz miktarda Cevizi veya fındığı parcalayin. Harmanlayacaginiz kaba sarımsak rendeleyin. Zeytinyagini koyun yarım limonun yarısını sıkın ve istediginiz miktarda baharatlari ekleyip iyice çırpın. Haşlanmış kuru domatesleri Julien kesin. Ve hazırladığınız sosla karıştırın. Eğer bir gece bu sosta dinlendirirseniz daha lezzetli olur. Ama dinlendirmeyedebilirsiniz. Istege göre semiz otu da dogranabilir.   Dogradiginiz yesillikleri ve süzdüğünüz eristeyi de karıştırın. Dövülmüş ceviz veya fındığı da üzerine serpin tarifimiz hazır afiyet olsun.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s