TUNUS’ TA TİCARİ TAKSİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tunus petrol zengini ülkelere komşu bu yüzden ucuz petrol alabiliyor. Bu nedenle ticari taksi taksimetre fiyatları çok uygundur. Yalnız dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor taksi kullanımında.

Tunus ticari taksi cenneti. İnanılmaz çoklukta taksi var ve inanılmaz ucuz. Bu nedenle rahatlıkla ticari Taksi kullanabilirsiniz. Taksi kullanırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında güvenlik geliyor. Bayan biriyle biniyorsanız önce erkeğin binmesi ve önce bayanın inmesi gerekiyor. Bu protokol da nereden çıktı derseniz önce bayan binerse taksicinin bayanmüşteriyi kaçırma ihtimali var. Hemen korkmayın güvensiz bir ülke değil. Ama tedbirde fayda var. Yine tek bayan binmemeye özen gösterin.

Ticari Taksi bulmak için durak aramaya gerek yok. Sokağa çıktığınızda işkek bir yol bulun ve buradan mutlaka bir taksi geçecektir el işaretiyle duruyorlar.

Türkiye’deki gibi sanıp taksicilerle pazarlık yapmaya kalkmayın. Çünkü taksimetre çalıştığındaemin olun sizin ettiğiniz pazarlıktan daha ucuza gelecektir. Uyanık taksiciler sizinle pazarlık yapmak isteyecektir. Taksimetreyi açmasını isteyin. Özellikle havaalanından şehir merkezine çok pahalı fiyat söylüyorlar. Yaklaşık 8 dinar tutuyor bagaj parası da verirsiniz aslında ortalama onbeş dinara gidebilecekken, onlar havaalanı kapısı önünde piyasa oluşturup 50-60 dinar civarında para talep edebiliyorlar. Bir taktik vereyim taksimetreyi açtırın üzerine 10 dinar fazla vereceğinizi söyleyin. Bagaj eşyaları için. Maalesef pek çok taksiciyle orada kavga etmişimdir.

Şehir içi kullanımlarda yakın mesafelere 1 dinar gibi komik rakamlara gidildiği için genelde taksiciler müşteri  almak istemez. Eğer bir taksi bulamadıysanız ve gelen taksi de gitmek istediğiniz yere götürmek istemiyorsa o zaman biraz fazlasını teklif edebilirsiniz.

Taksiciler çok değişik tiplere sahip olabiliyorlar. Kimisi üç veya dört dil biliyor. Şaşırıyorduk biz basit bir taksicinin pek çok dili konuşmasına. Kimisi acayip müzikler dinliyor kimisi haber dinler kimisi de Kuran. Pek çoğu işçidir araç sahibi değildir.  Çoğu dikkatsiz araç kullanır ve pek çok araba kötüdür. Acaba yolda kalır mıyız yoldayken bu araba altımızdan dağılır mı diye endişe edersiniz. Korkmayın çok taksiye bindik. Bildiğiniz duaları okuyun ve binin. Şaka şaka.

Yabancı olduğunuz için sizi uzun yoldan götürebilirler daha fazla para alabilmek için. Mümkünse yol tarifi kullanıp kontrol edin. Biz yolları bildiğimiz için kandırmaya kalktıklarında ben kızıyordum. Hakkım sana haram derseniz inanılmaz tırsıyorlar. Bu konuyu çok önemseyip gurur meselesi yapıyorlar.

Taksilerde kırmızı veya yeşil ışık yanar. Eğer ışık yeşilse taksi doludur. Işık kırmızı ise taksi boştur el işareti yapabilirsiniz. Ticari taksilerin üzerinde sayıların bulunduğu bir kısmı vardır. Eğer bu takılıysa taksi kullanımdadır. Eğer takılı değilse taksici çalışmıyordur. İşaret ettim de durmadı diye üzülmeyin.

Kısaca bu güzel imkandan ucuz ucuz kolay bir şekilde ama dikkatli olarak faydalanabilirsiniz. İyi gezmeler diliyorum. Kandırılmamanız temennisiyle.

5 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Neşe dedi ki:

    Çok beğendim akıcı üslübunuzla pekçok konuda bilgi sahibi olduk . Tecrubelerinizi paylaştığınız için teşekkürler

    Liked by 1 kişi

  2. Esra Kurtuldu dedi ki:

    Bu yol gösterici bilgiler için teşekkürler, olur da bir gün Tunus’a yolum düşerse hepsine dikkat edeceğim 🙂

    Beğen

    1. İnşallah düşer. Çünkü çok güzel.

      Beğen

  3. Anonim dedi ki:

    bende gitmek isterim birgün

    Beğen

    1. Muhakkak gitmelisiniz. Sevgilerimle

      Beğen

Yorum bırakın