OĞLUMUN 1. YAŞ GÜNÜ

Oğlum… iyi ki varsın annem… sensiz nasıl olurdu hayatımız hiç bilmem. Ama senle güzel. Doğduğun günü hatırladım. Miniciktin. Ama seni tuttuğumda hiç endişelenmedim. Sonra uykusuz geceler geçirdik senle. Ben harap oldum ama olsun vardın ya sağlıklıydın yeterdi bana.

Oğlum pek çok badire atlattık senle birlikte. Belki sen gelince dengeler bozulmuştu ama sen varsın diye yerine geliyor yine yavaş yavaş.  Annem miss gibi kokuyorsun. Doğduğundan beri hep anne diye ağladın.

İlk gülümsemeni hatırlıyorum. Gülücüklerini sonra kahkahalarını. Yemek yiyişini hatırlıyorum.  Emmek istemeyişlerini benim seni zorlamalarımı.

İlk emeklemen ilk dişin hepsi ilk günkü gibi hatırımda. İlk dişin üstten çıktı hemde sol yan kesici ne orjinalsin annem. İlk kez adım attın. Sen adım attın çocukluğa ben büyüdüm sanki.

Şimdi yaşını gayet de iyi yürüyerek karşıladın. Tam bir tatlı afacansın artık. Rabbimin emaneti olan seni ömrümün sonuna dek bir emanete yaraşır şekilde taşıyacağım. Rabbim acını göstermesin minik bebeğim.

O koskocaman bir seneyi kutladık geçenlerde, Doğum gününden önce. Bazı detayları paylaşmayı arzuluyorum hatıralarımız canlı kalsın diye.

Keçeden kuşlar yaptım bereket kuşları. Deden bir ağaç buldu boyadı baban da saksıya dikti ve bir dilek ağacın vardı. Üzerine o kuşları astık.

img-20160913-wa0011

 

Kuşlu bir pasta yaptırdık. Mavi kocaman bir pastanın üzerinde minik kuşlar.

img-20160913-wa0016

 

Kap kekler yaptım sana yine mavi beyaz kremalı

img-20160913-wa0010

Minik çiçek kurabiyeleri unutmayalım. Üzerinde mısırlardan bir yazan makarna salatası ve tatlı börekler poğaçalar. Sayamadığım tüm detaylar çok güzeldi bence iki günde hazırlandım. Zor oldu biraz ama değdi.

IMG-20160913-WA0008.jpg

O gün sanki biliyordun her şeyin seini için olduğunu. Her şeyden yedin büyük bir zevkle. Tüm balonlarla oynadın. Etrafta koşuşturdun papyonlu takımınla. O gün senin için de çok özeldi. Belliydi halinden. Hakettin doğum günü çocuğu olmayı…

çok seviyorum annecim. İyi ki varsın. Daha nice yaşın olsun güzellikler gör …

 

11 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Nice guzel seneler saglik huzurla birarada gecirirsiniz ins, maasallah hazirliklar da cok guzel, Kuslar cok guzel olmus

    Beğen

    1. Teşekkür ederim. Ben de çok severek yaptım kuşları. İnşallah hediye ettiklerim de severek kullanırlar. Şimdi modaymış kapı koluna takılıyormuş o kuşlar.

      Beğen

  2. y2s1h8 dedi ki:

    Sevgili kızım, yavrunun birinci yaşı kutlu olsun.Allah hep güzellikler nasip etsin dilerim.Sevgilerimle 🙂

    Beğen

    1. Çok teşekkür ederim ece abla sağol. Gelmene de çok sevindim ayrıca. Sevgiler bizden …

      Beğen

  3. Nevin korkmaz dedi ki:

    Merhaba çay molası. minik yavruya Allahtan sağlık huzur ve bereketle geçen uzuuuun bir ömür diliyorum.sevgilerimle

    Beğen

  4. Nevin korkmaz dedi ki:

    Merhaba çay molası. minik yavruya Allahtan sağlık huzur bereketle geçen uzuuuuun bir ömür dilerim. sevgilerimle

    Beğen

    1. Çok teşekkür ederim. Sıksık bloğunuza gelip bir şeyler var mı diye bakıyorum. Sizin de gelmeniz beni çok memnun etti. Sevgiler.

      Beğen

  5. Gözde dedi ki:

    Annelik gerçekten çok zor.. Teyzeminde 2 aylık oğlu var yardıma gittiğim için biliyorum uykusuzluğa nasıl dayanıyorsun diyorum, sonra her şey onun etrafında dönüyor 🙂 Tatlı ve bir o kadar da güzel bir telaş. Oğlunuzla beraber upuzun sağlıklı, musmutlu günleriniz olsun :*

    Beğen

  6. Teşekkür ederim çok şükür artık o günler geride kaldı. Ama Allah kimseye gazlı çocuk vermesin.

    Beğen

  7. elif dedi ki:

    Ah ben bunu yeni görmüşüm. Yavrucağa da sizlere de güzel, sağlıklı, mutlu, kocaman bir ömür dilerim. Ayrıca her şey çok güzel görünüyor.

    Beğen

    1. Fotoğraflar gece olduğundan iyi değil ama. Yine de güzel gördüğüne göre sizin gözleriniz güzel… teşekkür ederim.

      Beğen

Yorum bırakın