Çekiliş hediyem: Mahallenin en mutlu yumurcağı

İlk defa bir çekilişten bir hediye kitap kazandım. Bu çekilişi yapan Teknojest in sahibi Poyraz beye buradan çok teşekkür ediyorum.

Kendisi istediğim bir kitabı seçebileceğimi söyleyince çok uzun zamandır  aklımda olan Mahallenin en mutlu  yumurcağı kitabını rica ettim. Sağolsunlar beni kırmayıp gönderdiler.

Kitaba gelince her anne babanın okuması gereken güzel bir  kitap. Henüz bitirmedim lakin şimdiden çok daha iyi tanımaya başladım bizim yumurcağı 🙂  şaka bir yana insanlığın ilk dönemlerindeki küçük mağara adamlarımızdan bahsediyor sıkça. Hani herşeyi yarım yamalak söyleyen yarım bir kelimeye pek çok cümleyi sığdıran bir maymun gibi oradan oraya zıplayan. El kol hareketleriyle ateşli bir şekilde bir şeyler anlatmaya çalışan minik sıpalarımızdan bahsediyor kitap.

Özellikle  normal insanlarla kurduğumuz iletişimi üç yaşına kadar bu mağara adamlarıyla kuramayacağımızı ama belli yöntemlerle inatlaşma ve krizleri çözebileceğimizi anlatıyor.

Bedensel özellikleri fiziksel gelişimleri ve düşünsel faaliyetleri her geçen gün iyiye giden her ay bir çağ atlayan minik adamlarımızla nasıl daha iyi iletişim kurabiliriz sorusuna cevap arıyor.

Mağara adamlığından taş devrine geçmiş oradan cilayıp taşı cilalısından bir devir atlamış evreleri birer krize dönüşmüş krizleri atlaya zıplaya bu çağa ulaşmış biz insanların bir yaşıyla üç yaşı arasını inceliyor.

Zorlar hem de çok zorlar. Her dönemi ayrı bir sıkıntı. Ama bu zorluğa rağmen  inanılmaz  keyifli bir süreçteyiz. Tüm hayatını etkileyecek kişiliğinin temelini attığımız ciddi bir süreç. Bu kadar zor olan bir dönemde mesuliyetin ve acemiliğin bizi sıktığı doğru.  Bu sürecin tadını çıkarmaya ihtiyacımız var. Çünkü bir daha asla geriye gelmeyecek çocuğumuzun bu zamanları. Bazen düşünüyorum da ne kadar küçüktü. Şimdi ne kadar büyüdü. Bebeğim senin geçen her ayını özleyeceğim.

Kitabı bazen gülerek bazen düşünerek bazen de fazla tekrarlanmış kısımları atlayarak okuyorum. Ve henüz yarısına gelmiş olmama rağmen  evet ben bundan faydalanıyorum tavsiye etmeliyim fikri oluştu bende.

Eğer inatlaşma krizleri henüz başladıysa bu kitap size göre.

Dr Harvey Karp a teşekkür eder sizlerin de okumasını arzu ederim.

10 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Anonim dedi ki:

    tebrikler 🙂

    Beğen

    1. Teşekkür ederim. Her zaman beklerim

      Beğen

  2. Hazal dedi ki:

    Güle güle kullanın..🤗

    Beğen

  3. y2s1h8 dedi ki:

    Ne güzel bir çekiliş armağanı. Konu ilgimi çekti. Dağ gibi kitap listem var ama kitap cazipmiş. Teşekkürler Çay Molası. Sevgilerimle 🙂

    Beğen

    1. Ne demek ece abla. Güzel bir kitap gerçekten.

      Beğen

  4. y2s1h8 dedi ki:

    Ya ismim çıkmadı, ben Ece ablan. WordPress hesbımda varmış benim 🙂

    Beğen

    1. Anladım. Hoşgeldiniz.

      Beğen

  5. Mayıs Yağmuru dedi ki:

    Güle güle kullan güzel zamanda okursun inşallah 🙂

    Beğen

    1. Teşekkür ederim.

      Beğen

Yorum bırakın